Nyheder

30. november 2016

Welfare Tech interviewet:
Hver måned sætter Welfare Tech fokus på et medlem, deres løsninger, arbejdsfokus og grunden til, at de er medlem. I november har vi interviewet HandiGood, der udvikler hjælpemidler til mennesker med fysiske udfordringer for at give dem en mere selvhjulpen hverdag. Læse mere

7. november 2016

HandiGood har lavet et samarbejde med Det Danske Madhus, hvor de tilbyder deres kunder at købe Easy-Grip og fra december den nye folieaftager til at tage folie af din madbakker, pålægspakker m.m.

18. januar 2016

Mød HandiGood på Velfærdens Innovationsdag hvor vi står på en fælles stand med Welfare Tech. 19 udstillere præsenterer nye løsninger, og til temasessionen Fra offentlige indkøb til privat innovation, hvor der vil sættes fokus på, hvordan kernevelfærden kan udvikles gennem nye former. Læs mere

 

8. december 2015

Den 7. december var HandiGood på besøg ved Marie Holm Laursen – Pigen med knogler af glas som er født med knogleskørhed og som bruger Easy-Up. Marie har tit brækkede sin arm og har derfor svært ved at åbne genstande som fks. sit pilleglas.  Marie er lige flyttede hjemmefra og vil gerne gøre så meget som muligt selv. Marie har hjælper på døgnet rundt, men hun er som en helt alm. pige på 18 år og vil gerne gøre alt det hun selv kan og med de hjælpemidler som kan gøre hverdagen letter for hende.
Easy-Up er med til at lette Maries hverdag, gøre hende mere selvhjulpet og dermed mere livskvalitet.

 

Lær mere om Maries her

30. november 2015

Easy-Up gør mennesker mere selvhjulpne, giver dem livskvalitet og gør at de er mindre afhængige af andres hjælp. Easy-Up assisterer med at holde genstande fast via vakuum, således at folk med gigt, svage hænder, muskelsvind, hjerneskade, halvsides lammelse, spasme eller lign. selv kan åbne og lukke ting, røre etc.

HandiGood med Start Up Læs her

2-3. oktober 2015

Handicapmesse “Din indsats – din glæde” i Frederikshavn

                      

Der var besøg af Christian Bitz som fortalt om sund kost og motion.

2 piger kom og fortalte om deres nye opfindelse: En “enhåndsbetjent kartoffelskræller”

Frederikshavn kommune ønsker at være frontkommune på handicapområdet. Derfor går kommunen foran for at vise borgere, erhvervslivet og andre offentlige myndigheder, hvilke muligheder der kan tilbydes mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse i hverdagen.

Læs mere her

29. september

IVÆRK&VÆKST på Nordhavn

         

“Løverne” fra Løvens hule var og give et indblik i hvad det er de går efter.

Iværk&Vækst er Danmarks største inspirationsforum for iværksættere, idémagere, små og mellemstore virksomheder.
På Iværk&Vækst kan du modtage rådgivning fra eksperter, møde din nye forretningspartner eller leverandør, netværke med ligesindede, deltage i workshops, blive inspireret af succesfulde rollemodeller, få gode tilbud og uvurderlige kontakter.

Lær mere her

23. september 2015

To lokale virksomheder kom igennem nåleøjet

Og det er vel at mærke ikke et hvilket som helst nåleøje HandiGood fra Skive og Salling Genbyg fra Roslev er kommet igennem.  Ud af et stort ansøgerfelt af socialøkonomiske virksomheder udvælger Den Sociale Kapitalfond at optage et lille antal virksomheder i et forretningsudviklingsprogram. HandiGood blev udvalgt til Social StartUp som 1 af 4 (81 ansøgere) – Salling Genbyg til Det Sociale Vækstprogram som 1 af 5 (47 ansøgere).

Virksomhedskonsulent Ole Faarkrog-Søgaard, Jobcenter Skive, har været med de to virksomheder hele vejen. Han understreger, at det absolut er på sin plads at prale af, at kommunen har fået to virksomheder med i vækstprogrammet: -Det er utrolig flot, helt enkelt. Målet med Den Sociale Kapitalfond er at etablere og udvikle socialøkonomiske virksomheder, der skaber beskæftigelse for udsatte mennesker på et godt forretningsmæssigt grundlag. Og det er lige netop, hvad vi arbejder for i Skive Kommune, hvor vi tror på, at vækst og social ansvarlighed går hånd i hånd med almindelig økonomisk fornuft.

Den kommunale indsats for at styrke det socialøkonomiske område er forankret i både jobcenter og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, hvorfor vi kan tilbyde en bredere vejledning til virksomhederne.

Læs mere her

23. september

Pressemeddelelse

Gode opfindelser til bedre liv og Food for Brains

Onsdag den 23. september kl. 14.45 – 18.30

Det er ofte dem, der har skoen på, der ved, hvor den trykker, og derfor tit dem der har opfundet kreative, enkle og geniale løsninger til at lette en hverdag fyldt af udfordringer. Kom og se! 

Gode opfindelser til bedre liv – Food for Brains er en åben innovativ markedsplads for alle – både handicappede og ikke-handicappede. Der er stor idérigdom og kvalitet i de konkrete opfindelser, som medvirker til at øge livskvaliteten. Med Gode opfindelser til bedre liv – Food for Brains vil vi dele og sprede de gode løsninger og inspirere flest muligt, både besøgende og udstillere til at skabe endnu flere Gode opfindelser til bedre liv.

Den 23. sep. kl. 14.45 – 18.30 kan du på MarselisborgCentret møde 25 helt almindelige mennesker med handicap, der viser og fortæller om deres opfindelse – kom og hør deres historie, du bliver ikke skuffet. Bag arrangementet står; Gigtforeningen Aarhus afdelingen, Hjerneskadeforeningen Aarhus Østjylland, MarselisborgCentrets OplysningsKreds, Muskelsvindfonden, PTU Østjylland og MarselisborgCentret ligesom Helene Elsass Centret og Radison Blu Aarhus medvirker. 

Se og hør fortællingen om, hvordan du med nedsat funktion i hænderne, fx pga. gigt, spasticitet eller muskelsvind kan åbne et syltetøjsglas med én hånd, spise en burger og sandwich med fyld uden at spilde! Se et selvkørende piskeris. Mød endvidere skodesigner Ulla Hentze, der laver specialsko til Mia Lyhne, Lise Lotte Bundgaard, der har muskelsvind og formand Evald Krog. Lise Lotte ligger fødder til et arbejdende værksted. Hør også foredrag om Brain Food og Food for Brains og få smagsprøver m.m.

Arrangementet er gratis og åbent for alle og gennemføres som et ’Frivillig Fredag arrangement’ – selvom det er ONSDAG den 23. sep. Hele uge 39 serveres der Food for Brains i MarselisborgCentrets kantine i bygning 20.

Gode opfindelser til bedre liv gennemføres på MarselisborgCentret, som er et nationalt center for forskning og udvikling i rehabilitering. De nævnte organisationer er en del af dette fællesskab og bidrager med en professionel eller frivillig indsats i forhold til konceptudvikling samt rekruttering af udstillere og deltagere på dagen.

Kontakt: Ole Mygind, mobil 2133 7668 eller mail: Ole.Mygind@rm.dk

24. august 2015

Mere velfærdsteknologi i plejeboligerne

Nye velfærdshjælpemidler afprøves og præsenteres i katalog.

For at flere aarhusianere kan få gavn af velfærdsteknologi, udbreder kommunen i den kommende tid en række nye velfærdsteknologiske løsninger i de aarhusianske plejeboliger.

Aarhus Kommune investerer i første omgang 50 mio. kr. i initiativet. Her indgår flere vasketoiletter side om side med, at kommunen afprøver nye teknologier, fx til at sikre god nattesøvn. 

”Vores borgere har allerede stor glæde af velfærdsteknologi, der hjælper med alt, fra praktiske ting i hverdagen til bedre kontakt til familie og venner. Det giver et ordentligt løft i livskvaliteten, og det løft skal endnu flere opleve”, siger rådmand i Sundhed og Omsorg Jette Skive. Læs mere her

Læs om de forskellige velfærdsteknologier – kataloget ligger her

24. august 2015

HandiGood har i samarbejde med den lokale Kop & Kande, Ågade i Skive lavet en kampagne i september hvor man kan komme ned og se, prøve og få en karamel, hvis man kan åbne glasset med en hånd. 

21. august 2015

HVORFOR ER DER BEHOV FOR HVERDAGS-TEKNOLOGER?

Velfærds- og hverdagsteknologi er et område, der er i konstant udvikling. Overalt i
Danmark og udlandet sidder der dygtige ingeniører og innovatører og udvikler nye,
teknologiske hjælpemidler til fremtidens ældre og mennesker med fysiske eller
kognitive funktionsnedsættelser. Men for at alle de spændende, nye produkter kan
komme til at gøre gavn i praksis, kræver det, at sundhedsfaglige medarbejdere i
kommunerne, på tværs af fagligheder – og deres teamledere – får viden om, hvordan
ny teknologi kan understøtte – og måske endda forandre – den pleje, træning og
støtte, som det er muligt at tilbyde borgerne. Læs mere her

 

23. Juli 2015

HandiGood havde den 21. juli besøg af Tv Midt Vest som også havde besøgt Mads på 16 år fra Skive.

Se udsendelsen her

Facebook

19. juli 2015

På onsdag den 22. juli kl. 19.30 kommer der et nyhedsopslag på TV Midt Vest. De er ude at besøge en af de første der fik Easy-Up, en dreng på 15 år fra Skive. Samt at de kommer ud og interview John ude hvor Easy-Up bliver samlet.

Se TV Midt Vest her

30. juni 2015

MarselisborgCenterts har taget natur og skov i brug. De har fået en UdeRehabiliteringsBane (URBanen)

Se mere her

MarselisborgCentret

18. juni 2015

Handicap Festival 2015 i Skive

Der er god stemning, højt humør og gang i festen ved Skive Handicap Festival på pladsen ved Skive Stadion. Omkring 1.000 deltagere fra kommuner i Region Midt og Nord er samlet til god musik og socialt samvær i hyggelige rammer. Se mere på facebook og på skive.dk

12. juni 2015

Vind billetter til Grøn Koncert på vores Facebook

I samarbejde med muskelsvindfonden udlodder HandiGood 2 stk. billetter til en valgfri Grønkoncert.

Folk med muskelsvind har stor glæde af Easy-Up, og vi får kun gode tilbagemeldinger fra dem der bruger den. Derfor har muskelsvind fonden også fundet det meget interessant at samarbejde med os. Vi har et produkt som kan hjælpe deres medlemmer.

Maria som har muskelsvind siger: Jeg synes easy-up er super god og praktisk når man er fysisk handicappet. Det gør det meget nemmere at åbne: Dåser – fx rødbedeglas det er nemt at røre rundt i en skål. Alt sammen kan gøres med 1 hånd ved brug af easy-up. Easy-up har lettet min dagligdag, i den forstand at de nævnte ting er blevet meget nemmere, og man derved spare kræfter og energi. Ydermere for man følelsen af at man ikke er begrænset af sit handicap, og tingene kan lykkedes uden at man igen skal blive irriteret over hvor svært nogle ting er.

For deltage i konkurrencen skal du bare:

  1. Like HandiGood´s facebookside
  2. Syntes godt om opslaget
  3. Skrive i kommentarfeltet hvilken by du vil til koncert i

Del gerne opslaget med dine venner

Læse mere på www.handigood.dk

Med venlig hilsen

Iben Warthou HandiGood

Præmien har en værdi af 500 kr. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter.

Konkurrencen slutter 21. juni 2015 kl. 24.00

Vinderen får direkte besked den 22. juni 2015 i beskedtråden.

Hvis vi ikke høre fra dig inden 14 dage, forbeholder vi os ret til at lave en ny lodtrækning.

Facebook har ikke sponsoreret denne konkurrence, den står HandiGood helt selv for.

4. juni 2015

Er der afgift på børn med handicap?

Op til 4.300 kroner om måneden er, hvad forældrene til døgnanbragte børn med handicap kan blive opkrævet for et ophold på en døgninstitution. Denne betaling rammer ikke bare pressede familier hårdt økonomisk, den er også urimelig, mener Spastikerforeningens landsformand Lone Møller. Læs mere

3. juni 2015

Handicappede: Staten regner os som raske, når vi når pensionsalderen

Når handicappede bliver folkepensionister mister de retten til en række særlige tilskud. Det er en væsentlig nedgang i livskvaliteten, lyder det fra handicaporganisationer. Læs mere

20. maj 2015

Konference om børn og unge med handicap 2015 – sæt kryds i kalenderen!
Sæt kryds i kalenderen den 9. september 2015! KL og COK præsenterer i fællesskab den første nationale KL-konference om børn og unge med handicap. Læs mere

15. maj 2015

HandiGood er i gang med en optimering af hjemmesiden, og vi har fået hjælp af et ungt team
Tete de la Course I/S  fra Århus, hvor den ene er en gammel skibonit.
Afstanden har ikke noget at sige, da det meste kan forgå over Skype.

Tete de la Course har lavet et opslag om samarbejdet. Læs det her.

23. april 2015

Skive sundhedshus holdet åbent hus den 23. april 2015, vi var oppe at fremvise Easy-Up, og få en snak med alle de fremmødte i sundhedscentrets udstillingslejlighed hvor Easy-Up også står fremme til afprøvning.
Rigtig godt arrangement og mange fremmødte.

 

7. marts 2015

Dansk Handicap Forbund´s ungdom holdte årsmøde i Middelfart, vi var derned og havde en stand hvor deltagerne kunne komme hen og prøve sig frem med Easy-Up.
Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og folk var meget positive. Der var flere som for første gang selv prøve at åbne en dåse et glas marmelade m.m.
Vi er rigtig glade for at vi kan få lov til at komme med de forskellige ting og møde forbrugerne, se og høre deres meninger.

Se her video, hvor Lea som ikke før har kunne åbne noget nu kan ved hjælp fra Easy-Up

25. februar 2015

Vi var i dag så heldige at få lov til at komme med på CareWares præsentationsdag på Marselisborgcenteret. http://www.carewareweb.dk/da/Praesentationsdage.aspx
Det var en rigtig god eftermiddag, hvor vi fik en masse god feedback om Easy-Up. De var positive og meget imødekommende for Easy-Up.

 

2. februar 2015

Vi har i dag været live i P4 morgen.

 

Du kan her høre hele indslaget