Høj kundetilfredshed

Hurtig levering

Køb nu, betal senere

3 års garanti

0 0

Bliv klogere på halvsidig lammelse og hjælpemidler

Halvsidig lammelse, også kendt som hemiplegi, er en tilstand, hvor enten den højre eller den venstre halvdel af kroppen er lammet. Med halvsidig lammelse er det ofte en udfordring at klare de små gøremål og opgaver i hverdagen, som mange tager for givet.

Årsagen til halvsidig lammelse kan være en hjerneskade, en blodprop i hjernen, en infektion eller en tumor. Symptomerne kan være manglende evne til at bevæge sig normalt i halvdelen af kroppen, nedsat følelse og bevægelighed i musklerne, og en uvant kropsholdning.

Behandling

Der findes flere behandlingsmuligheder for halvsidig lammelse (medicin, fysioterapi og kirurgi.) Det er vigtigt for mennesker med halvsidig lammelse at få regelmæssig behandling og opfølgning for at genoprette så meget af deres funktion som muligt og forbedre deres livskvalitet. Det kan også være nyttigt at tale med en rådgiver eller en støttegruppe, for at håndtere de følelsesmæssige og sociale udfordringer, der kan opstå med en sådan tilstand.    

Det er vigtigt at søge lægehjælp, hvis man mistænker, at man lider af halvsidig lammelse, så behandlingen kan påbegyndes hurtigst muligt. Med den rette behandling, er der stor chance for at forbedre livskvaliteten og funktionaliteten.

At være ramt af halvsidig lammelse kan betyde, at man skal lære at gøre tingene på andre måder end før, og at man skal lære at tilpasse sig sine fysiske begrænsninger. Det kan f.eks. være svært at udføre enkelte bevægelser såsom at løfte armen eller bøje en finger. Det kan også være svært at finde en passende balance, når man går, hvilket kan føre til fald og skader.

Hjælpemidler

Heldigvis findes der en masse hjælpemidler, som kan gøre hverdagen mere overskuelig. En af de mest almindelige hjælpemidler til halvsidig lammelse er en krykke eller en rollator, der kan bruges til at støtte og give balance. Dette kan hjælpe med at forhindre fald og sikre sikker bevægelse. En anden type hjælpemiddel er en gribestok, der kan bruges til at nå ting, der eller ville være svære at få fat i med den lammede side af kroppen. Til personer med talevanskeligheder som følge af denne form for lammelse, kan en talegenerator eller en talecomputer være en nyttig hjælp. Disse enheder kan bruges til at fremstille tale, eller generere tekst. 

Derudover kan der være særlige hjælpemidler til at udføre daglige aktiviteter, såsom at spise eller klæde sig på. 

Det er dog vigtigt at få rådgivning og vejledning fra en fysioterapeut eller en ergoterapeut for at finde det bedste hjælpemiddel til den enkelte person med halvsidig lammelse.

Som sagt findes der i dag et væld af forskellige teknologier, som kan hjælpe til en nemmere hverdag. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om hjælpemidler så kan du se vores udvalg her.

Du kan også blive klogere på alverdens nytænkning og innovative teknologier inden for hjælpemidler hos DokkX.