Høj kundetilfredshed

Hurtig levering

Køb nu, betal senere

3 års garanti

0 0
Sclerose hjælpemidler

Om gigt

Gigt er i dag den kroniske sygdom, der rammer allerflest i Danmark. Omkring 700.000 døjer i en eller anden form med gigt. Der eksisterer over 200 forskellige diagnoser inden for sygdommen. Fælles for disse variationer af sygdommen er, at de rammer vores sener, led, muskler og knogler. Dette resulterer i stivhed, ømme muskler, smerter, træthed og mulig funktionsnedsættelse.

To af de mest hyppige former for gigt er slidgigt og leddegigt.

Slidgigt

Slidgigt – også kaldet artrose er en kronisk form for gigtsygdom, hvor de påvirkede led bliver brudt ned over tid. Man ser typisk, at sygdommen er mere repræsenteret hos ældre mennesker, men man har ikke forklaring her. Om det er fordi sygdommen har været mange år undervejs, eller om det hænger sammen med at ældre mennesker har svagere led og er mere disponible over for sygdommen, vides ikke.

Leddegigt

Leddegigt skyldes en fejl i kroppens immunforsvar. Det kaldes derfor en autoimmun sygdom, som gør at kroppens hvide blodlegemer angriber sunde celler. Leddegigt vil typisk give smerter, stive led og påvirke kroppens bevægelighed. Der eksisterer ikke en forklaring på, hvorfor mennesker bliver ramt af leddegigt, kun gisninger og teorier.

Udover at have til fælles at de deler flere symptomer, og at der ikke er nogle konkrete forklaringer på disse to sygdomme, deler de et andet vigtigt aspekt: Måden hvorpå man langsigtet kan lindre smerten er den samme. Det er yderst vigtigt at man holder en sund livsstil. Man skal holde kroppen og leddene i gang med regelmæssig motion. Sørge for at spise en sund og varieret kost, samt undgå rygning.

Disse er også begge gigtformer, der kan ramme hænder og fingre. På grund af dette kan det være rigtigt svært for mange at klare dagligdagens gøremål uden hjælp. Der findes dog heldigvis adskillige hjælpemidler til svage hænder og andre udfordringer gigt medfører.

Hjælpemidler til gigt i fingrene

HandiGoods selvproducerede Easy-Up er et godt hjælpemiddel til personer med gigt i fingrene. Da HandiGood var på Health and Rehab messe i november 2021, mødte vi Jette fra gigtforeningen, der havde døjet med gigt i fingrene i mange år. Jette prøvede vores Easy-Up, og for første gang i lang tid åbnede hun en sodavand på egen hånd.

Udover at Easy-Up er et fremragende gigt-hjælpemiddel, så kan den selvfølgelig også hjælpe en lang række mennesker med andre slags udfordringer og handicap, der involverer arme eller hænder, såsom amputering, hjerneskade, muskelsvaghed, kramper, osv. Med HandiGoods voksende sortiment af Easy-Up tilbehør kan hjælpemidlet også bruges til meget andet end lågåbner til skruelåg. For eksempel kan det være svært at pille et æg med gigt i fingrene, hvortil vores Easy-Egg (æggebæger) kommer ind i billedet.

Køb din Easy-Up her!

Easy-Up på Gigtforeningens Webshop

Efter at blive udvalgt og testet af Gigtforeningens eksperter i samarbejde med mennesker med gigt, er Easy-Up nu at finde på gigtforeningens webshop.

Gigtforeningen arbejder for at mennesker med gigt får et bedre liv. Forskning og bedre behandling af gigt er helt afgørende for at nå det mål. Gigtforeningen arbejder for at åbne politikernes øjne for gigt, ved at påvirke beslutningstagere og skabe forandringer der, hvor der er behov for at forbedre vilkårene for mennesker med gigt. Ca. hver 8. i Danmark lever med sygdom i led, ryg eller muskler.

Gigtforeningens webshop – Hos gigtforeningens webshop kan du finde mange former for hjælpemidler alle former for gigt.

Fnug.dk –  Fnug er en ungdomsforening for gigtramte unge mennesker.

Leddegigtportalen – En informationsportal for leddegigtramte.

Hmi-basen –  På hmi basen kan man søge igennem deres database for mange forskellige slags hjælpemidler.